עגור – תעודת זהות

עגור, משפחה גדולה של ציפורים מדשדשות. תעופת העגור דומה לתעופת האנפה.

כאשר העגורים עפים עם הצוואר שלהם מתוח ואילו האנפות עפות עם צוואר מכופף לצורת "S".

עגורן ההרים שוכן באזור שהוא בטווח מצפון מזרח קנדה לנברסקה ומדינות המפרץ.

הוא חי במרכז מקסיקו וקובה וגובהו בערך 1.2 מטרים צבעיו הם אפורים בהירים וחומים.

צבעו מעל העיניים הוא אדמדם וחשוף חוץ מקצת נוצות שחורות.

עגורן ההרים בסכנת הכחדה מכיוון שבארצות הברית ייבוש הביצות הורס את סביבת הקינון שלו.

עגור אמריקאי, לבן ובגובה של 1.5 מטרים, ובסכנת הכחדה.

בערך ב1870 אדמות הקינון שלהם בצפון אמריקה הפכו לחוות והציפור לרוב ניצודה על ידי בני האדם בשביל לספק אוכל.

העגור האמריקאי (The whooping crane) קיבל את שמו בגלל צעקתו הרועשת.

סוגים רבים של עגור אמריקאי נמצאו באזור הכדור הארץ המזרחי.

מתוכם אלה הם הנפוצים:

-עגור חן, עם עיניים בצבע אדום בהיר.

עגור סטנלי עם נוצות ארוכות.

עגור מערב אפריקאי ועגור דרום אפריקאי.

עגורים אוכלים צפרדעים, עכברים, נחשים, תבואה, חרקים וסוגים מגוונים של צמחי ביצות.

מקומות הקינון שלהם עשויים מקני סוף.

הנקבה מטילה 2 ביצים שהן חומות או בצבע זית אם כתמים שחורים.

עגור הרים זכר ונקבה רוקדים ריקוד חיזור משוכלל בעונת ההזדווגות. העגורים מוגנים על ידי חוקי השימור.

אולי יעניין אותך גם

1 Response

  1. Juventus הגיב:

    Great, thanks for sharing this article.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *