למה הפנדות האדומות בסכנת הכחדה?

עובדות:

שם: פנדה אדומה \ פנדה זנובה

סטטוס: בסכנת הכחדה6e1b65fe362b47547a9565503ca43caf

סוג: יונק

סוג אוכל: עשב

תוחלת חיים ממוצעת בטבע: 8 שנים

גודל: ראש וגוף בין 50 ל-65 סנטימטרים וזנב בגודל של בין 30 ל-50 סנטימטרים

משקל: בין 5.4 ל-9 קילוגרם

גודל בהשוואה לאדם בגובה 2 מטרים:

הפנדה האדומה מתגמדת ליד הענק בשחור-לבן עם אותו השם.

פנדות מהסוג הזה גודלות לגודל של חתול בית למרות שהזנב הפרוותי והגדול שלהם מוסיף עוד 46 סנטימטרים.

הם משתמשים בזנבות הטבעתיים שלהם כשמיכה בשביל להתחמם בערים הקרים.

למה פנדות אדומות בסכנת הכחדה?ss

פנדות אדומות בסכנת הכחדה עקב כריתת יערות, סחר לא חוקי בחיות, והריגתם בשביל פרוותם.

הם נכחדו במחוזות הסינים שנחשבו למקומות עם ריכוז הפנדות האדומות הגבוה ביותר.

ברחבי העולם, מספר הפנדות האדומות נמוך מ-16,000.

שטח המחייה הכולל של הפנדות האדומות הוא 142 קילומטר רבוע כאשר רק חצי ממנו בשימוש על ידי זנים אלו.

קשה לצפות בחיות אלו בטבע בגלל שהם באופן טבעי מבודדים כאשר הם ביישנים וחשאיים.

הבולט מבין האיומים על הפנדה הוא אובדן ביתם (ביער). בכל אופן בהודו האיום הגדול עליהם הוא הציד הלא חוקי.

במשך 50 השנים האחרונות חלה ירידה של כ-40% באוכלוסייתם.

בדרום מערב סין בני אדם מעדיפים לצוד פנדות אדומות בשביל הפרווה, ויותר מכך בשביל הזנבות הצפופים שלהם שמייצרים באמצעותם כובעים.

בנוסף, פנדות אדומות סובלות מלכידתם בגני חיות, בדרך זו הם הופכים לאטרקציה למבקרים במקום לחיות בטבע.

לפנדות אדומות יש שיעור ילודה נמוך, בשל עובדה זו הם יותר פגיעים ונשארו רק מספר מועט של מינים בטבע.

אולי יעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *