אריה ההרים – סופר טורף

לאריה ההרים יש הרבה שמות, כולל פומה, פנתר, טייגר אדום, נמר של צבאים. את החתול הזה ניתן למצוא לאורך הרבה אזורים בדרום וצפון אמריקה.

האריה ההר היה אמור להמצא בכל רחבי ארצות הברית, אבל עכשיו נמצא בעיקר במערב אמריקה אף על פי שיש עוד סוגים בסכנת הכחדה באזור פלורידה.

בצפון אמריקה, אריות ההר ניזונים בעיקר מצבאים, אבל הם גם אוכלים בעלי חיים קטנים, כגון עכברים וארנבים. למין הזה יש חוש ריח ירוד, אבל בעלי ראייה ושמיעה מעולים המסייעות להם לצוד בשעות הבוקר ובשעות הלילה המאוחרות. הרגליים האחוריות החזקות שלהם מאפשרות להם לקפוץ עד לגובה של 12-13 מטרים.

טורף זה עוקב אחרי הטרף שלו עד להזדמנות שלו "להכות". אריות ההרים מטמינים את הטרף שלהם, או מחביאים אותו מתחת לעלים ואדמה במקום שהם יכולים לחזור אליו תמיד בשביל לאכול מהטרף כל פעם במשך מספר ימים.

אריות ההר לא שואגים, אבל הנקבות יש זעקה גדולה, אשר לפי מה שידוע זעקה זו מושכת את הזכרים.

נקבות יש בממוצע של שניים עד ארבעה גורים בכל המלטה וללדת במאורה. הגורים נולדים עם כתמים, אשר בדרך כלל נעלמים עד שהם בערך בת תשעה חודשים. עיניהם גם לשנות מכחול לצהוב עד שהם מגיעים בן 16 חודשים. ב -18 חודשים, החתולים הצעירים עוזבים אמא שלהם ללכת לדאוג לעצמם.

נקבות יולדות בממוצע בין 2 ל-4 גורים בכל המלטה והן יולדות בתוך מאורה.
הגורים נולדים עם כתמים, שנעלמים בדרך כלל עד גיל 9 חודשים, בנוסף העיניים שלהם משתנות מכחולות לצהובות כאשר הם מגיעים לגיל 16 חודשים.
בגיל 18 חודשים, האריות הצעירים עוזבים את אמם והולכים לחיות בשביל עצמם.

אולי יעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *